Miben tudunk segíteni?

Első lépések
Valahol el kell kezdeni, hogy ebben segítsünk összeszedtünk néhány hasznos dolgot.
Beállítások
Akár új felhasználó vagy, akár öreg motoros, jól jöhet egy kis segítség, mit-hol-hogyan tudsz beállítani.
Csomagok
Összehasonlíthatod a csomagokat, így könnyen eldöntheted melyik számodra az ideális választás.
Tudásbázis

Kategóriák / modulok

Hogyan készíthetek szállítólevelet?

A Munkavégzés dokumentumok menüben kattints az Szállítólevelekre, majd a megjelenő ablak jobb felső sarkában válaszd az Új szállítólevél lehetőséget. 

A szállítólevél szerkesztő felülete egy tagolt sablon, ahol a következő blokkokat találod meg:

1. Ügyféladatok

Az ügyféladatok megadása történhet manuálisan vagy automatikusan. Automatikusan betölti a rendszer a cég adatait, ha ügyfeledet látja a Cégjelző szolgáltatás, valamint akkor, ha korábban már felvitted az adatait az Ügyféltörzsbe. Ha ügyfeledet manuálisan rögzíted a rendszerbe, érdemes kipipálnod a blokk alján található ügyfél hozzáadása az ügyféltörzshöz lehetőséget, hogy az Innonest megjegyezze az adatokat. Az ügyfeleid összes adatát, kapcsolattartókat, telephelyeket, kedvezményeket, fizetési módokat az Ügyféltörzsben tudod majd beállítani. 

2. Részletek

Ebben a blokkban állíthatod be az egyedi kedvezményeket, a szállítólevél kategóriáját, a devizanemet és a szállítási határidőt, de a legfontosabb, a csillaggal jelölt szállítólevél​ tárgya mezőt, amit mindenképpen ki kell töltened a későbbi beazonosíthatóság miatt. Ezt a blokkot sok esetben a rendszer automatikusan kitölti, hiszen az ügyféltörzsben beállított adatok a rendelkezésére állnak. 
3. Fizetés és szállítás
Itt állíthatod be a fizetés módját, a szállítás módját, és itt választhatod ki, hogy ügyfeled melyik rögzített telephelyére küldöd az ajánlat tárgyát.
A fizetési és szállítási módokat a Programbeállításokban állíthatod be. 


4. Eszközök, berendezések

Itt adhatunk hozzá új eszközt vagy berendezést a szállítólevélhez, illetve válaszhatjuk ki ha már mentettünk berendezéseket vagy eszközöket a rendszerben.


5. Tételek

A tételek blokk sok lehetőséget rejt, kezdjük sorban. 

A termékek vagy szolgáltatások megadása történhet manuálisan vagy automatikusan. Automatikus feltöltésre akkor van lehetőség, ha a Terméket vagy szolgáltatást korábban már feltöltöttük a Termék vagy szolgáltatástörzsbe (manuálisan vagy importálással). Ekkor a termék vagy szolgáltatás elnevezésének első három karakterének beírása után az Innonest kilistázza a lehetőségeket. A termék sorában megadhatjuk a mennyiséget, a mennyiségi egységet, a nettó vagy bruttó árat, az Áfát, a kedvezmény mértékét. 

A blokk alján megtalálható a Tételek hozzáadása lehetőség (az újabb tételek felvitelére), és a Tétel beállítások opció.
A Tételek beállítására gomb jobb szélén a kis nyílra kattintva lehetőségünk lesz tagolni a szállítólevelet. Beszúrhatunk a tételek közé címeket és szövegboxokat, valamint itt érünk el egy nagyon fontos opciót a Sablonokat is. A Tétel beállításokat választva a megjelenő ablakban kiválaszthatjuk, hogy a szállítólevél mutasson-e árat vagy sem, a tételeknél szerepeljenek képek és ha igen mekkora méretben, mutassa az Áfát vagy sem, és mutassa-e a szállítólevél végösszegét vagy sem. 

6. Egyéb

Az egyéb blokkban a szállítólevélhez írt megjegyzést, üzenetet jeleníthetjük meg, amit a Programbeállításokban állíthatunk majd be. 
A További lehetőségek, beállítások opciót választva megadhatunk kulcsszavakat a szállítólevélhez a könnyebb visszakereshetőség miatt, itt kapcsolhatjuk a szállítólevelet projekthez, feladathoz, tickethez, delegálhatjuk a résztvevőket, és itt állíthatjuk be, hogy megjelenjen-e a szállítólevél az Ügyfélfiókban és a naptárban. 

 

Hasznos volt számodra ez a leírás?

Igen Nem

köszönjük a visszajelzésed!

Észrevétel

Amennyiben ötleted van és azt gondolod mások számára is hasznos lenne egy funkció, írd meg nekünk!

Nincs elég időd?

Kérd Innonest minősített külső vállalkozók segítségét, hogy hatékonyan és gyorsan megtanuld a rendszer használatát!